Foto's

Over Kusadasi

Rond Kusadasi zijn diverse hotels te vinden. Reden hiervoor is de prachtige omgeving, in combinatie met het zachte klimaat. Kusadasi zelf is een klein havenstadje met een fraaie boulevard en enkele goedbewaarde historische monumneten, zoals de stadsmuur en de vierhonderd jaar oude Kaleiçi moskee. U kunt overdag of ’s avonds uitstekend een uitstapje maken naar Kusadasi voor een drankje of kleine boodschappen. Het is echter ook absoluut de moeite waard om een uitstapje te maken naar de historische monumenten van Efese of naar de miljoenenstad Izmir.

Efese

Een bezoek aan Efese is een absolute aanrader wanneer u verblijft bij Ephesia Holiday Beach Club. In Efese vind u de overblijfselen van een oude havenstad die is gesticht door de Grieken en later is opgenomen in het Romeinse Rijk. U kunt uren rondlopen tussen de overblijfselen van deze eens beroemde stad en u zult zich vergapen aan enkele van de bouwwerken. Zo ziet de bibliotheek van Celcus er nog steeds indrukwekkend uit en is de akoestiek in het Odeion na al die jaren nog steeds beter dan sommige moderne theaters. Kijkt u ook vooral af en toe naar de grond, hier zijn namelijk prachtig gedetailleerde en kleurrijke mozaïeken te vinden die mythische gebeurtenissen of goden verbeelden.

Izmir

Op nog geen honderd kilometer van Ephesia Holiday Beach Club ligt Izmir. Deze stad is een van de grootste van Turkije en is de moeite waard om een bezoek te brengen omdat hier veel aspecten van de Turkse cultuur samenkomen. Er zijn enkele prachtige bouwwerken te vinden, waaronder de klokkentoren van Izmir en het oude treinstation. Behalve deze fraaie plekken zijn er ook tal van musea en winkels te vinden, waardoor een dag in deze stad snel voorbij gaat. ’s Avonds zijn er tal van mogelijkheden om te dineren en het nachtleven te verkennen.

Vergelijk Ephesia Holiday Beach Club bij 5 aanbieders Bekijk prijs